Sparrissoppa
Ingredienser:
300 gram grön sparris, färsk |
1 st gul lök(ar), finhackad |
5 dl vatten |
1 st kycklingbuljongtärning(ar), eller gönsaksbuljong |
3 dl matlagningsgrädde |
0,5 dl vitt vin, torrt |
smör |
salt och peppar |
Tillagning
1. Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris). Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.2. Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde. Låt koka i cirka 10 - 15 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken. Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
Sila soppan för att få den riktigt slät. Servera med bröd.
Ovanstående recept provar jag just nu. Istället för vanligt vin använder jag matlagningsvin. I vanliga fall brukar jag undvika grädde i maten men idag fick det bli ett undantag, ingen har väl dött av lite grädde?! ;)
Promenaden till Ica blev en timmes promenad, riktigt skönt att komma ut!
Återkommer senare med resultatet av soppan samt lite träningspepp!
Kommentarer
Trackback